Skip to content Skip to navigation

Abarth 695 Rivale – új vizeken jár

Carlo Abarth skorpiói mind különlegesek. Összetéveszthetetlen stílusuk, lenyűgöző karakterük, mérnöki precizitással megalkotott szerkezetük mögött egytől-egyig ott rejtőzik az a felejthetetlen Abarth-szellem, amit elég egyszer megéreznünk, hogy örökre a szerelmesévé váljunk.

Nincs ez másként a limitált kiadású, különlegesek között is egyedülállónak számító Abarth 695 Rivaléval sem. A kifinomult, mégis agresszív kisautó az 1842-ben alapított és azóta fényes karriert futott Riva luxushajó gyár és Carlo Abarth jól ismert márkájának közös munkája nyomán született. Ám itt egyszerű koprodukciónál jóval többről van szó, a 695 Rivale minden egyes részletében - a karbonszálas vagy mahagóni műszerfal elemektől, a tenger színeit idéző fényezésen át, egészen a kézzel sorszámozott, személyre szabható plakettig-, a két nagy múltú gyár hagyományait, innovációját és az időtlen olasz eleganciát képviseli.

Az autó megjelenését a Sarnico-i hajógyár legújabb modellje, az 56 Rivale inspirálta. A legfőbb dizájnelemek tehát mind vízen, mind szárazföldön visszaköszönnek, ilyen többek között, a Riva szürke és Riva Sera sötétkék bicolor fényezés, amelyben a két szín határán egy dupla akvamarin sáv fut körbe az autó testén. Ahogy a selyemfényű króm betétek is a hajógyártás kifinomultságát és lágy vonalvezetését idézi.

A tervezők az utastér megalkotásánál sem úsztak az árral, a 695 Rivale finom anyagai, a tengerkék bőr ülésborítás, a karbonszálas lábtámaszok, és a mahagóni, vagy karbonszálas műszerfal betét kivételes megjelenést kölcsönöz a 695 Rivale belső terének. A hagyomány és az innováció itt is kéz a kézben járnak: az elragadó beltér meggyőző technikai tartalommal párosul: az Apple CarPlay és Android Auto kompatibilis, 7 colos HD érintőképernyővel ellátott UconnectTM infotainment rendszer az alapfelszereltség része.

Annak érdekében, hogy a limitált számban kapható autókülönlegesség még kivételesebb legyen, a modell bevezetésével egyidőben mutatják be a széria speciális, a Riva 175. születésnapját ünneplő kiadását is, amely 175 vászon-, és 175 fémtetős modellt tartalmaz.

Luxuskivitelű részleteivel, 180 lóerejével, 250 Nm nyomatékával és Akrapovič kipufogórendszerével ez az apró bestia arra született, hogy felkavarja az állóvizet.