Skip to content Skip to navigation

Diadalmaskodott az Abarth 695 Biposto a németországi 2017-es Sport Auto AWARD-on

A Sport Auto magazin olvasói az Abarth 695 Biposto modellt választották kedvencüknek

25 kategóriában mintegy 234 modell versenyzett a 25. alkalommal megrendezett Sport Auto AWARD-on. Összesen 13 211 olvasó fejezte ki lelkesedését szavazatával a legkülönbözőbb sportautók iránt. A magazin olvasói döntöttek: az Abarth 695 Biposto-t választották kedvencüknek az „importált standard kisautó” kategóriában.

A valaha volt legerősebb standard gyártású Abarth kisautót 190 lóereje és számos versenyfelszerelése repítette a népszerűségi skála csúcsára. „Az Abarth 695 Biposto a sport autó szegmensben is kiválóan helytállt, pedig nagyon erős ellenfelekkel nézett szembe. Kategóriagyőzelmünk újabb pozitív visszacsatolása annak a stratégiánknak, hogy elérhetővé tegyük a versenysport technológiát a standard gyártású autókban.” – mondta a stuttgarti díjkiosztó ünnepségen Harald Koch, márkamenedzser.

Az Abarth 695 Biposto közelebb áll a legális utcai versenyautó címhez, mint bármely más skorpió modell. A kétüléses olasz modell mindössze 997 kg önsúlyú, 1,4 literes turbómotorja 190 lóerőt ad le 5750-es fordulatszámon. A versenytechnikának hála 5.9 másodperc alatt gyorsul 100 km/h-ra, végsebessége 230 km/h. Az Abarth versenyszakértelme az erőforráson túl visszaköszön az autó aerodinamikájában, a választható polikarbonát oldalablakokban, az Akrapovic® kipufogórendszerben, a nagyteljesítményű Brembo® fékekben, az állítható magasságú sport futóműben, valamint a 18 colos OZ® könnyűfék keréktárcsákban. A tiszta funkcionalitás már a vezetőfülkében is érezhető. Versenyzők és másodpilóták is egyaránt élvezik a Sabelt® Corsa versenyülések kényelmét és a négypontos övek biztonságát. Az ülések mögötti titánoszlop javítja az egész jármű torziós merevségét, míg a hozzácsatolt háló a sisakok tárolását szolgálja. Az Abarth 695 Biposto a teljesítmény és versenyszellem tökéletes harmóniája.